Riek werkt met plezier bij Zeepfabriek Siderius

Riek werkt met plezier bij Zeepfabriek Siderius

Riek is graag creatief bezig en voelt zich helemaal op haar plek bij de zeepfabriek Siderius in Vuren. Riek werkt op de afdeling vaste zeep. De zeepjes die door Riek’s handen gaan zijn er in heel veel vormen, geuren en kleuren. “Vroeger werkte ik meestal aan de lopende band. Dit werk is leuker!”

Op de fiets naar het werk
“Toen ik mijn baan verloor moest ik op zoek naar iets anders. Dat was niet makkelijk. Ze vonden mij vaak te oud en werd afgewezen. Via Jasper van Werkzaak kwam ik terecht bij Siderius. Een ideale plek voor mij. Ik ben op de fiets binnen een kwartier op mijn werk,” vertelt Riek.

Hele dag in beweging
Elke dag krijg ik een briefje met mijn taken. Ik ben de hele dag in beweging. Eerst maak ik de zeep. Ik stop alle ingrediënten in de menger. Dat mengsel zet ik dan in de machine die alles weer samen perst tot een staaf. De staaf snij ik in blokken. En die blokken stans ik en stop ik in dozen. Alles wat ik niet af krijg staat de volgende dag bovenaan mijn lijst. Dat is overzichtelijk. Ik voel geen druk en werk in mijn eigen tempo.”

Ik ga voor dat 25-jarig jubileum
“Ik krijg goede hulp van mijn werkcoach Sixta. Ik kan goed met mijn collega’s overweg. Twee collega’s vierden allebei hun 25-jarig jubileum. Wie weet, kan ik ook een mooi jubileum vieren hier. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin!”

Ga er gewoon voor!
Riek weet waarvoor ze het doet. Ze wil iedereen die het moeilijk heeft een hart onder de riem steken: “Aan elk mens in nood wil ik zeggen dat er hulp is naar een uitweg. Er is werk voor je. Ook als je ouder bent. Ga er gewoon voor. Als je wilt dan kom je er wel.”

“Als je wilt, dan kom je er.”

Eerste keer met Werkzaak
Operationeel directeur Olga vult aan: “Het is voor ons voor het eerst dat we iemand vanuit Werkzaak in ons bedrijf krijgen. Het loopt goed. We zijn blij met Riek. Ze pakt het snel op en werkt heel zelfstandig. Voor de begeleiding is er niets tot nauwelijks iets nodig. De ervaringen zijn positief en we staan zeker open voor meer mensen vanuit Werkzaak.”

https://www.werkzaakrivierenland.nl/succes-verhaal/riek-werkt-met-plezier-bij-zeepfabriek-siderius

 

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2020

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2020

In deze editie:

- Vakantiesluiting 2020

- Notificeren en UFI code

- Vloeibare handzeep Parel

- Desinfectiemiddel

 

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

 

 

 

Nieuwsbrief 4e kwartaal

Nieuwsbrief 4e kwartaal

In deze editie:

- Kerstsluiting 2020

- Notificeren en UFI code

- COVID-19 artikelen

- Vloeibare handzeep Parel

- Verkrijgbaarheid verpakkingen

- Quartenaire ammonium producten

 

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Bestrijding Coronavirus: geen gel maar zeep!

Het onvermijdelijke is gebeurd: het Coronavirus heeft ons land bereikt. Het RIVM adviseert wat we moeten doen en laten om verspreiding te voorkomen. De nadruk ligt op persoonlijke hygiëne in de bestrijding van het Coronavirus. In de markt zien we dat er een enorme vraag ontstaat naar (alcohol)desinfectiegel, waarvan de prijzen exorbitant stijgen door schaarste.  Volgens virologen is een desinfectans overbodig, aangezien dit slechts bacteriën doodt en geen (Corona) virus. Het RIVM adviseert vooral om vaak de handen te wassen met zeep (vloeibaar of vast) om verspreiding van het  Coronavirus te voorkomen. Zie ook www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen  voor instructies en meer informatie.

Siderius kan u op korte termijn vele soorten vloeibare en vaste zeep leveren. Kant en klaar met een dispenser, literverpakkingen of grootverpakkingen zijn uit voorraad leverbaar. Ook vaste zeep is uit voorraad leverbaar. Vraag onze binnendienst voor de mogelijkheden.

Nieuwsbrief 4e kwartaal 2019

Nieuwsbrief 4e kwartaal 2019

In deze editie:

  • Kerstsluiting
  • Update Nieuwbouw
  • Alternatief Dasty Ontvetter
  • Trees for All
Nieuwbrief Cosmetica

Nieuwbrief Cosmetica

In deze editie:

- NIEUW SLS-vrije producten

- Het ouderwetse zeepblok is terug!

- Jojoba zeep

- Zeepmallen

- RSPO-Certificering

- In de schijnwerpers

- Siderius breidt uit